FOTO/VIDEO Premijerno izdanje Jerry Ricks Blues Festivala okončano vrhunskim nastupom Keith Thompson banda i projektom Respect for Aretha

Kastav – Nastupom Keith Thompson s gostima te užarenom atmosferom koja je sinoć vladala u gradu na brege okončan je Jerry Ricks Blues Festival, koji je u svojoj prvoj godini postojanja pokazao o kakvom sjajnom projektu se radi. Posljednja večer osim eksplozivnih nastupa, iznimne posjete te ovacija obilježena je i vrhunskim nastupima najavljenih izvođača, ali i posebnim iznenađenjem u režiji ovogodišnjih domaćina, Michaela Messera, koji je iskoristio kratku pauzu u satnici i publiku na Fortici počastio svojim sjajnim nastupom.

MIchael Messer

“Respect! A night for Aretha” rasplesao je i raspjevao izvrsno raspoloženu publiku koja je u velikom broju podržala i posljednju večer festivala. Plesalo se i pjevalo u čast kraljice soula, kako je Arethi tepala svjetska javnost, a Respect, Chain of Fools, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Spanish Harlem, Think, Son of a Preacher man bili su apsolutni favoriti jučerašnjeg nastupa kojeg su izvele odlične vokalistice Elena Vinci, Joy Jenkins i Michela Grilli, uz band kojeg čine Marco Ballaben na klavijaturama, Jimmy Bolco na bubnjevima, Giorgio Ruzzier na trubi, Angelo Chiocca na saksofonu, Francesco Cainero na basu i Emanuele Grafitti na gitari.

Patsy, Keith i Muddy

– Hvala Kastav, bilo nam je fantastično. Publika je bila odlična, cijelo vrijeme je pjevala i plesala. Premijera u vašem kraju nam nije mogla bolje proći, kazale su uglas Elena, Joy i Michela.

Ovim hommageom neponovljivoj umjetnici koja nas je napustila prošle godine napravili su odličnu uvertiru u nastavak večeri, koju je nakratko začinio već spomenuti Michael Messer. Kako eksplozivni blues rock treba zvučati 2019. godine pokazao je fenomenalni Keith Thompson sa svojim bandom koji čine Jacek Chruszinski i Artur Malik te gostima. Već s prvih nekoliko izvedbi ovaj sjajan trio pokazao je publici što ih očekuje na večerašnjem nastupu, a pravi ‘blues big bang’ nastao je dolaskom sjajne vokalistice i saksofonistice Patsy Gamble te bivšeg gitariste britanskog rock banda Wishbone Ash Muddyja Manninena.

Krcat Kastav

Premijerni nastup s Muddyjem bio je prava poslastica ljubiteljima gitare, a sjajne dionice na saksu koje je ‘ispuhala’ Patsy, samo su potvrdile njezin status na svjetskoj glazbenoj sceni kao i činjenicu da se nije bez razloga dva puta našla u finalu ceremonije British Blues Awardsa te da je nastupala ili snimala s brojnim vrhunskim imenima kao što su Mick Jagger, Steve Winwood, Mick Taylor, Peter Green, John Mayall, The Gypsy Kings, Gloria Gaynor, Sister Sledge, Ruby Turner, Eugene ‘Hideaway’ Bridges i drugi.

– Bili smo ovdje prije deset godina, kad je sve bilo u začecima, tako da smo ostali ugodno iznenađeni koliko je ovaj festival narastao. Hvala publici i organizatorima, ovo je bila sjajna večer u Kastvu, rekao nam je poslije nastupa Keith Thompson, a njegove riječi potvrdila je i Patsy. Zadovoljstvo nastupom nije krio ni Muddy Manninen, koji je pohvalio publiku i atmosferu koja ga je dočekala na premijernom nastupu u Kastvu.

Nakon jedanaest festivalskih večeri, spuštanje zastora na ovogodišnje izdanje festivala napravili su umjetnički voditelji, Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal te ovogodišnji domaćin Michael Messer, uz zahvale publici, sponzorima, pokroviteljima te produkcijskom timu festivala koji je posao odradio na vrhunskom nivou – uz obećanje da se uskoro kreću pripreme za naredno izdanje festivala.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.