FOTO/VIDEO Stormy Friday u Mošćeničkoj Dragi – Nevera pokvarila otvorenje Jerry Ricks Blues Festivala

Mošćenička Draga – Neočekivani light show praćen grmljavinskim nevremenom koji je tijekom večeri počeo sve jače obasjavati obronke Učke uspio je zasjeniti otvorenje premijernog izdanja Jerry Ricks Blues Festivala, a posljednja pjesma u prvom djelu večeri ‘Stormy Monday’ kroz dvadesetak minuta se pretvorila u ‘Stormy Friday’ uz jak vjetar, grmljavinu i obilnu kišu.

A večer je počela fantastično. Krcata riva, odlična atmosfera, ples na korak do mora i blues s okusom soli bili su dobitna kombinacija prve službene festivalske večeri koja je privukla brojne zaljubljenike u dobar rhythm & blues. Nakon pozdrava i najave od strane umjetničkih voditelja, Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala, početak večeri pripao je gostu iz Amerike s privremenom francuskom adresom, Adrianu Byronu Burnsu, koji je nastup otvorio s nekoliko standarda svjetske blues/rock pjesmarice u solo izvedbi.

Adrian Byron Burns

Dylanova ‘All Along the Watchtower’ ili pak Youngov klasik ‘Hearth of gold’ bili su uvertira u zanimljiv gitarski jam s ekipom iz Telefon Blues Banda na čijem su se repertoaru našle i ‘Six blade knife’ Marka Knopflera te ‘Crossroads’ Roberta Johnsona. Prekaljeni rock veterani u kombinaciji s Adrianom, odsvirali su brojne blues standarde, a posebno zanimljive i nagrađene ogromnim aplauzom bile su izvedbe koje je proslavio Jimi Hendrix – Hey Joe i Little wing – pogotovo kada se uzme u obzir da je Vedran Božić, gitarist Telefon Blues Banda, naš jedini glazbenik koji je zasvirao s legendarnim Jimijem.

Draška riva

S prvom scenom iz kultnog filma ‘Blues brothers’ prikazanom na video wallu, otvoren je nastup Supercoverbanda s njihovim The Blues Brothers Projectom, a čim su se legendarna braća Blues ukazala na pozornici, ples je mogao početi. Nažalost, energične izvedbe pjesama ‘Peter Gunn theme’, ‘Do You love me’, ‘Sweet Home Chicago’, ‘Soul man’ i ‘Funky Nassau’ nisu bile dovoljne za otjerati kišu, čije su kapi, kako su pojačavale i spustile zastor na drugu festivalsku večer.

Vrijedi spomenuti da je jučerašnju večer obilježila i odlična produkcija. Tako je uz bogato osvjetljenje publika u Dragi mogla premijerno uživati u pogledu na veliki video wall, na kojem se projicirala ‘akcija’ s bine, ali i u sekvencama iz filma koje su pratile nastup Supercoverbanda. Jerry Ricks blues festival nastavlja se večeras u Brseču, uz Harlem Blues Band te EB Davis & PMD Blues Band witn BrassShow, s nadom da će organizatorima vremenske prilike dopustiti da program realiziraju kako su i najavili.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.