VIDEO Nevrijeme odgodilo jučerašnji koncert, večeras nastavak u Mošćenicama

Brseč – Bog Perun sinoć je pokazao svu svoju moć, kad je ugodno poslijepodne pretvorio u olujnu večer. Iako je sve bilo spremno za treću festivalsku večer premijernog Jerry Ricks Blues Festivala, uz odrađene tonske probe te veliki odaziv publike koja je s nestrpljenjem čekala nastupe Harlem Blues Banda te EB Davis & PMD Blues Banda, nevera je neposredno pred početak programa sve odgodila.

Osim organizatora, najveće razočaranje vidjelo se na licima izvođača, koji su pristigli s juga Italije te Berlina i Mađarske, a u nastavku večeri mogli su samo promatrati silovitost prirode na Kvarneru.

– Jako sam impresioniran regijom, stvarno je prekrasna. Žao mi je što je koncert otkazan, ali protiv vremena se ne može. Nadam se da ću imati prilike ponovo doći i zasvirati, kazao nam je EB Davis, koji je stigao iz Berlina.

I glazbenici iz Italije nisu skrivali razočaranje, obzirom da im je ovo trebao biti prvi koncert izvan domovine.

Unatoč kiši koja i dalje pada, večeras će se program u Mošćenicama održati u Loži i šatoru, a nastupit će band Cotton Pickers iz Srbije i Davide Lipari & the Blue Cats koji će se predstaviti s Muddy Waters Projectom.

Bend Cotton Pickers osnovan je 2004. godine u Mladenovcu, a od samog starta profiliraju se kao vrlo aktivan koncertni benda čemu su zacijelo pomogli mnogobrojni samostalni te nastupi na festivalima širom Srbije. Glazbeni izričaj ovog blues rock tria, koji ima reputaciju odličnog live benda čine Jovan Stepić (gitara i vocal), Ivan Stepić (bass gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi). U dosadašnjoj karijeri osvojili su nekoliko značajnih nagrada, a s ponosom ističu osvojeno prvo mjesto 45. Zaječarskoj gitarijadi. Također, objavili su album “Slaughterhouse Blues” s kojim su osvojili nagradu Radio Beograda te laskavu titulu najboljeg debitantskog albuma 2012. godine po glasovima slušatelja Radia Beograd 202. Davide Lipari and the Blue Cats predstavit će se s Muddy Waters Projectom. Uz frontmena Liparija band čine Massimo Fantinelli na basu i Giorgio Gebhard za bubnjevima. Ne propustite uživati u štihu Chicaga u drevnim Mošćenicama.

Za kraj, donosimo i poruku umjetničkih voditelja Jerry Ricks Blues Festivala…

– Niš nas neće frmat, aš će bluz još osan dan durat, poručili su publici Riccardo Staraj I Damir Halilić Hal te pozvali sve ljubitelje dobre glazbe da im se večeras pridruže u Mošćenicama.